KOMBİ TEMİZLİĞİ  

Kış günlerinde evimizde en çok kullanılan elektronik cihazımız kombilerdir. İyi ısınmanın ilk şartı verimli çalışan bir kombiye sahip olmaktır. Yılın yarısı kadar bir zamanda çok yoğun olarak çalışan kombimizin bakımını sağlamak daha verimli bir ısınma sağlanmasını, hem de yakıttan tasarruf edilerek ekonomik olarak kazanç elde edilmesini sağlayacaktır. Kışa girilmeden mutlaka kombi bakımı ve kombi temizliğinin yapılması gerekir. Bu anlamda firmamızı tercih edebilirsiniz.

Kombi Bakım ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Kombi bakım ve temizliği her yıl yapılırsa kombimizin ömrü uzar ve ısı verimliliğini arttırır. Kombi bakım ve temizliği yapılırken, cihaz üzerindeki tozlar ile yanma haznesindeki varsa tozlar temizlenmelidir. Kombide çok küçük olsa da en önemli parçalardan birisi olan tesisat filtresi mutlaka sökülerek temizlenmeli veya değiştirilmelidir. Brülör sökülerek su ile yıkanarak temizlenmelidir. Kombinin yanmasını sağlayan ateşleme elektrotları zımparalanarak temizlenmelidir. Kombi içerisinde havalandırmayı sağlayan fanın motorunda veya üzerindeki tozlar temizlenmelidir. Kombi içerisinde dolaşan Hava oranı ile NTC termostatlar değerleri ölçülmeli ve gerekirse termostat değiştirilmelidir. Yapılan bakımdan sonra cihaz mutlaka çalıştırılmalı ve sıcak su akışı kontrol edilerek ayarları yapılmalıdır.

Farklı Model Kombilerin Temizliği?

Kombinin bacalı veya bacasız olmasına göre bakım ve temizlikte küçükte olsa bazı farklılıklar olabilir. Bacalı cihazlarda, baca emniyet limiti hassaslığı kontrol edilmelidir ve gerekli ayarlar yapılmalıdır. Baca bağlantı haznesi temizlenmelidir. Bacalı cihazlarda baca direk ev bacalarına bağlı olduğundan evin bacasının da mutlaka kontrolleri yapılmalı ve denemesi gerçekleştirilmelidir.

Baca Bağlantı Haznesini Temizlemelidir

Eğer evimizdeki cihaz son zamanlarda çok tercih edilen ve su buharının belli bir kısmının kaybını önleyerek sisteme geri kazandırılmasıyla ısı geri kazanımı konusunda büyük fayda sağlayan ve yüksek verim elde edilen yoğuşmalı kombilerden ise, bakım ve temizlik konusunda dikkat edilmesi gereken bazı farklılıklar olacaktır. Diğer kombilere yapılanlara ek olarak bu cihazlarda kart sistemi ve elektronik kısımlar ile, gaz kesme modülünün kontrolü yapılır, kalorifer ısı dönüşümü kontrol edilir, ayrıca yoğuşma su haznesi bakımı ve temizliği yapılarak, kaloriferin gidiş hattının temizliği yapılmalıdır. Bütün bunlara ek olarak, dış ortamlarda bulunan tüm cihazlarda, donmaya karşı tedbirler alınmalı, gerekirse antifriz konulmalıdır. Ve unutulmamalıdır ki bu işleri uzman kişilere yaptırmalıdır. Firmamız, bu alandaki ihtiyaçlarınızı hazırlamaya her zaman hazırdır.